Svečano otvoren festival u Mišaru - Intef

16. avgust 12:22

3. po redu internacionalni teatarski festival “Intef” svečano je otvoren sinoć u Mišaru. Sa direktorkom Festivala, Ninom Stokić, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić podigao je festivalsku zastavu čime je označen početak programa Intefa.

Nemanja Pajić - Nina Stokić - Intef Mišar


-Svake godine Festival se menja i napreduje. Mišar okuplja mlade iz čitavog regiona, a pozorište nam je danas potrebnije nego bilo kada, u njemu možemo potražiti odgovore na mnoga pitanja, a mladi glumci koji nastupaju na Intefu naglašavaju brige i dileme mladih. To treba da postanu i smernice delovanja za sve koji mogu pomoći da se dostigne rešenje. - istakao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
Turistička organizacija grada Šapca i grad Šabac pokrovitelji su ovog Festivala koji je prva manifestacija koja se održava u rekonstruisanom Domu kulture na Mišaru.
Po izboru selektora ovogodišnjeg Intefa Radoja Čupića mladi iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije predstaviće se narednih 7 dana kroz devet predstava, pet u studentskoj i četiri u omladinskoj selekciji.
Podelite