KOLIKO KOŠTA VODA ZA NAŠU DECU?

16. avgust 12:13

*KOLIKO KOŠTA VODA ZA NAŠU DECU?

Moja baka je stalno govorila da je voda najzdravije piće! Deda opet tvrdi da je to rakija. Kada ona počne da mu pridikuje, kako nije u pravu i da greši, deda bi je uvek ućutkao jednom umotvorinom. -"Da je voda dobra, žaba bi imala 20 kila". E sad, da učesnici Cerskog marša ne bi dobili koju kilu pride, pobrinula se Gradska vlast koja je cisternu sa vodom uputila na vrh Cera da bi napojila žedne, unesrećene planinare koju su osvajajući ovu surovu i negostoljubivu planinu tik ispod vrha ostali bez vode.
Da li vam zvuči kao vic, naravno da zvuči, gomila naše dece koja je krenula na marš od 37 km ostala je bez vode zbog političke osvetoljubivosti jednog od "braće Bajića" (jednačenje po gluposti" - nepostojano P prelazi u još nepostojanije B) (pomislite na koga hoćete, manje više su isti).
Isfrustrirane barabe su pokušale da prevedu narod bukvalno“žedne preko vode”. Rekvijem na Lipovim vodama za pale sa sve šatrom i muzikom, slika užasa u nastajanju. Cisterna na čekanju, sadistički pogled političara -manijaka sa vrha na put gde nam deca pešače žedna pravi tužnu apoteoza besmislu.
Što nas “gradske bitange” ostaviše bez vode im nekako možemo oprostiti, ali “našu žednu decu” nećemo. Ona su na ovaj marš krenula čista, bezgrešna i nevina sa željom da postanu mnogo bolji ljudi od svih nas. Malo su samosnebdivajućih - apolitičnih šumskih vila i planinara navatali da im srču cisternu na vrhu, deca Šapca, Srbije I Republike Srpske su izgurala kolonu u inat seljačinama u SUV-u što nas mimoiđoše na putu do Tekeriša.
A vama deco hvala! Hvala vam za svaki korak! Za svaku kap znoja koju prolište na maršu, ponosni smo na vas! Za odgovorne majmune ne brinite, "osolićemo" mi njima dupe pre ili kasnije, vode da se isperu od sramote koju učiniše za njih biti neće, ni kap…

*tekst preuzet sa sa lokacije Ipress portal
Podelite