Poljoprivrednici nisu prihvatili ponudu Vlade, nastavljaju se blokade!

12. avgust 23:11

Poljoprivrednici nisu prihvatili ponudu Vlade, nastavljaju sa blokadama u Novom Sadu

Poljoprivrednici su odlučili večeras da ne prihvate ponudu Vlade i da nastave sa blokadama u Novom Sadu. Traktori će se kao i sinoć blokirati saobraćaj od Jevrejske ulice, dužu Bulevara Mihajla Pupina i Varadinski most. Ali kako kažu demonstranti ovo proširenje blokade je upozorenje i neće trajati dugo.

Sastanak poljoprivrednika i šefa kabineta Ministarstva poljoprivrede Marka Saranovca završen je oko 14.30 sati u zgradi Vlade Vojvodine, ipak bez konačnog dogovora.

A u drugom delu Srbije se takođe organizuju protesti poljoprivrednika.

Račanski poljoprivrednici na blokadi u Karađorđevoj ulici provešće drugu noć od neuspelih pregovora premijerke Brnabić i predstavnika Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije. Kako je na blokadi i šta su očekivanja poljoprivrednika pitali smo Milana Miloševića, jednog od organizatora skupa.

Danas su neuspeli su razgovori sa opštinom da budu karika u našim pregovorima i posreduju razgovorima. Dali su istu priču koju su nam dali premijerka i ministar, tako da od toga ništa. Samo smo izdangubili sat i po vremena u organizaciji daljih koraka. Imamo sada sastanak da razmotrimo šta nam je činiti.

Milošević je za Glas Šumadije kazao da je iznenađen podrškom koja pristiže sa svih strana, kao i posetom blokade prethodne noći. Najave blokada u Desimirovcu, ali i drugim mestima prokomentarisao je time da su stvoreni uslovi i masovnost za početak protesta ispred zgrade Skupštine grada Kragujevca, te da se u Rači razmatra koja će njihova uloga biti u tome.

Upitan za očekivanja i krajnje domete blokada Milošević je jasan:

Jedno je sasvim izvesno, kada budemo iscrpili zadnji atom snage i zadnju nadu – odavde nećemo ići kući. Idemo na auto-put. Nemamo više šta da izgubimo, idemo do kraja na sve ili ništa.
Podelite