Patrijarh SPC Porfirije: izjavio saučešće povodom tragedije na Cetinju

12. avgust 23:00

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijerh Porfirije izjavio je večeras saučešće povodom tragedije na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 ljudi.
"Danas se molimo da vaskrsli Gospod Hristos upokoji u svom carstvu duše svih nevino postradalih na Cetinju", napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu.

On je poručio da se "moli i za porodice i rodbinu stradalih, da im Bog pošalje utehu i snagu da teške dane stradanja iznesu sa verom i nadom u vaskrsenje, koje je Hrist svojim vaskrsenjem podario svakom čoveku".

"Neka Gospod molitvama Svetog Petra Cetinjskog čudotvorca daruje snagu i brz oporavak i svima koji su danas na Cetinju zadobili teške rane i ozlede. Večnaja pamjat", poručio je patrijarh.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je da je današnji tragični događaj "potresa i nebo i zemlju".

"Izražavamo najdublje saučešće porodicama, široj rodbini i svim našim sugrađanima na Cetinju, povodom nezapamćene tragedije koja se desila u domovima naših dragih i bliskih komšija. Neka Gospod upokoji duše svih postradalih i da sačuva živote ranjenih, a ožalošćenima da podari ukrepljenje u ovim teškim momentima", objavila je Mitropolija izjavu mitropolita Joanikija.

On je dodao da se moli Svetom Petru Cetinjskom da se ta tragedije više nikada i nigde ne ponovi i da se mir i sloga vrate među ljude.
Podelite