Naprednjačka vlast dovela na rub egzistencije naše poljoprivrednike - stranka "Zajedno"

9. avgust 17:25

Stranka Zajedno podržala poljoprivrednike: Da budemo sila u proizvodnji hrane

Stranka Zajedno podržala je poljoprivrednike koji su danas izašli na ulice, kako bi se borili za svoja elementarna prava - da pristojno žive od svog mukotrpnog rada, kojim hrane građane Srbije.

„Umesto da ih štite i podrže, iskazujući im zahvalnost za posao koji rade, poljoprivrednike, časne, poštene i vredne ljude, naprednjačka vlast dovela na rub egzistencije svojim bezobrazlukom, nemarom, bahatošću i nestručnošću“, navdi se u saopštenju Zajedno.

Stranka je ponovila da poljoprivrednici moraju dobiti subvencije od 200 evra po hektaru, za početak, da akcize i na gorivo za poljoprivrednike moraju biti ukinute, a cene đubriva moraju se regulisati kako bi poljoprivrednici mogli da ih kupe po znatno nižim cenama.

Prema Zajedno, potrebno je obezbediti agronome i veterinare u svakom selu, uz čiju bi pomoć i savete poljoprivrednici višestruko povećali svoje prinose i proizvodnju, a svako gazdinstvo mora imati struju, a njive mogućnost da se navodnjavaju.

„Umesto kamenoloma, rudnika koji rade van svakih ekoloških propisa, naša zemlja mora imati regione zdrave hrane. U vreme kada cene namirnica vrtoglavo rastu, a širom sveta vlada nestašica, Srbija ima priliku da postane sila u proizvodnji hrane“, smatra Zajedno.
Podelite