Ministar na blokadi - niz obećanja poljoprivrednicima

9. avgust 17:12

Ministar Branislav Nedimović došao je na mesto gde su nezadovoljni poljoprivrednici parkirali traktore u Novom Sadu da bi im rekao šta namerava da uradi po pitanju njihovih zahteva.
Mnogi poljoprivrednici krenuli su danas da svojim traktorima blokiraju centar Novog Sada ali ih je policija sprečila u toj nameri, ipak, oko 10-15 traktora je uspelo da dođe do zgrade Banovine. Njih je prvo policija zadržavala na ulasku u grad, ali je njih nekolicina uspela da se probije.
Policija reaguje na prtest poljoprivrednika

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obećao je poljoprivrednicima niz mera, oni čekaju pismene garancije da se raziđu.
Nedimović je, između ostalog, obećao poljoprivrednicima sastanak sa premijerkom Anom Brnabić u narednih 48 sati. Naveo je da će se razgovarati o jesenjoj setvi i cenama.

Takođe, u narednih 60 sati trebalo bi da bude doneto rešenje o olakšicama za gorivo. Nedimović je naveo da će razgovarati sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem o navodnjavanju, jer je to u nadležnosti Pokrajine.

Dodao je da će Republički hidrometeorološki zavod podneti izveštaj o suši pa će se na osnovu toga doneti mere. Okupljeni poljoprivrednici rekli su da se ne pomeraju dok ne dobiju garanciju "crno na belo" da će sva ta obećanja biti ispunjena.
Rekao je da je morala da se uvede zabrana na izvoz i da je čim su se stekle mogućnosti ista ukinuta.

"Ako je pala cena zbog odluka Vlade, kako onda je onda u okruženju gde nije bilo tih zabrana ista situacija", pitao je Nedimović.

Rekao je i da postoji mogućnost da se radna grupa proširi kako bi se ovaj problem rešio.

Poljoprivrednici su ga pitali da li je očekivao da se oni raziđu na osnovu takvih obećanja.

"Kao da radite predizbornu kampanju. Nama treba konkretno nešto da nam kažete", rekli su mu.
Nezadovoljni poljoprivrednici traktorima blokiraju Bulevar Mihajla Pupina kod Banovine. Prvi traktor u Novi Sad je stigao u podne, a u međuvremenu mu se pridružilo više desetina njih.

Prisutno je nekoliko vozila policije.
Podelite