Šabac je na pravom putu ka EU!

2. avgust 16:34

Zahvaljujući konzistentnoj politici u rukovođenju gradom u poslednjih 15 godina, Šabac je pokazao da zna kako se na pravi način usmeravaju sredstva koja dodeljuje EU, između ostalog, rečeno je danas tokom posete predstavnika Evropske Unije Šapcu.

"-Šabac je lokalna samouprava srednje veličine, ali je u poslednjih 15 godina prošao kroz veoma važne događaje i pokazao sposobnost da apsorbuje sredstva EU. Grad sprovodi mnoge važne projekte u svim oblastima koje EU može da podrži, sa mnogo dobrih rezulta i uspeha. Šabac može da bude primer drugim lokalnim samoupravama u Srbiji za to kako se realizuju projekti, a vidimo da će to biti i mnogo bolje u budućnosti. Ovo je grad koji brine o zaštiti živote sredine, zaštiti ugroženih grupa, mladima, civilnom društvu, pitanjima stanovanja. Šabac je na pravom putu ka EU. Lično ne vidim neku posebnu razliku između gradova slične veličine u EU i Šapca i to je dobra stvar. Ono što Šabac treba da uradi u budućnosti to je da poveća svoje kapacitete kako bi mogao da apsorbuje još više sredstava EU, rekao je Nikolo Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Razlog posete jesu projekti koji se u gradu realizuju uz podršku EU.

Bertolini je ovom prilikom obišao i lokaciju na Triangli, u ulici Bože Milanovića, gde je u toku izgradnja 23 stambene jedinice u okviru projekta "Podrška za samostalan život - Novi početak". Takođe je posetio i Severozapadnu radnu zonu.
Podelite