Rio Tinto i dalje kupuje parcele u Srbiji!

2. avgust 16:18

Nakon građanskih protesta i "primirja" u vezi oko priče sa kompanijom Rio Tinto, ponovo su se uzburkale strasti jer se kako saznajemo, ova kompanija ponovo aktivirala u predelu područja gde je planiran rudnik Litijuma.
Kompanija "Rio Sava" se posle kraće pauze ponovo ustremila na dolinu Jadra, još jednom dokazujući da ne odustaju od projekta koji podrazumeva iskopavanje litijuma. U prilog tome govori činjenica da je pomenuta komapnija 1. avgusta postala vlasnik čak deset parcela, što se može pogledati uvidom u Službu za katastar nepokretnosti u Loznici.
Marijana Petković ispred udruženja „Ne damo Jadar“ navodi da se iz priloženog dokumenta jasno vidi da nastavljaju da kupuju parcele.
„Kupili su parcele u Zoni 1B, to je sve u zoni u rudnika“, kaže Petkovićeva i dodaje da su jedno vreme „utihnuli“, ali da je sada postalo jasno da se vraćaju na velika vrata.
Ističe i da zona u kojoj su kupili parcele ima tačno 849 hektara i da se više ne zna koliko im je hektara zemlje potrebno.

"Oni svoj posao rade. Sve su slagali, a ljudi su ovde glasali za SNS jer su bili obmanuti. Ponovo smo dovedeni u situaciju da preduzmemo određene mere koje treba da osveste narod Srbije i da ljude iz vlasti stave na odgovornost", kaže Petkovićeva dodajući da je pritisak konstantan, kao i da se broj sudskih sporova protiv njih povećao.
Podelite