PRIVATNO OBEZBEĐENJE TUKLO I DAVILO GRAĐANE!

21. jul 20:57

Tokom sukoba na današnjim protestima u Novom Sadu, pripdanici za sada nepoznate organizacije a osnovano se sumnja da su to članovi privatnog obezbeđenja koje je povezano sa vladajućom strankom, tukli su i davili okupljenje građane koji su učestvovali u protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana za Grad Novi Sad.
Posebno okrutno ponašanje osoba u belim majicama se videlo pri pokušaju da savladaju muškarce, učesnike protesta, sa prepoznatljivim zahvatom koji je poznat u čitavom svetu u slučaju ubistva amerikanca Džordža Flojda kada je na isti način reagovao policajac Derek Šovin.
Džordž Flojd je umro 25. maja prošle godine kada ga je Šovin prilikom intervencije policije kolenom pritiskao osam minuta i 46 sekundi. Ubistvo Flojda je izazvalo niz protesta u Americi koji su tokom leta 2020. često prerastali u nasilne sukobe demonstranata i policije.
Sud u Mineapolisu izrekao je kaznu od 22 godine zatvora policajcu Dereku Šovinu za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda.
Da li je danas u Novom Sadu na sličan način primenjena bespotrebna sila od strane privatnog obezbeđenja? Video snimak govori umesto reči.
Podelite