Čestitka načelnika Mačvanskog okruga povodom Kurban Bajrama

9. jul 12:08

Povodom velikog praznika Kurban- bajrama,načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac uputio je čestitku svim građanima muslimanske veroispovesti.U čestitki se kaže:
"Od večeri 09.jula do večeri 13.jula 2022.godine vernici Islamske veroispovesti širom sveta proslavljaju jedan od dva najveća praznika Kurban- bajrama – Dan žrtve, koji je u narodu poznat i kao Hadžijski bajram, jer mu prethodi hodočašće u Meku.
Predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr Mevludu efendiji Dudiću,Reisu-l-ulemi Islamske zajednice dr Seadu efendiji Nasufoviću,muftiji mačvansko-podrinjskom Mehmedaliji ef. Veliju, efendiji šabačkom Muhamedu Suljiću i svim pripadnicima islamske zajednice čestitam Kurban- bajram, praznik praštanja,pomaganja i međusobnog zbližavanja.Želja mi je da svoj veliki praznik provedete u miru , dobrom zdravlju,sreći i blagostanju i da u ovim teškim vremenima pokažemo da cenimo tradicionalne ljudske vrednosti.Bajramske dane proslavite u skladu sa običajima i tradicijom,a radost praznika podelite sa svojim najdražima, prijateljima i komšijama.Neka predstojeći Kurban-bajram bude podstreh za mir, dobra dela i bolju budućnost naše države Srbije". KURBAN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! - navodi se u čestitki Vladana Krasavca, načelnika Mačvanskog upravnog okruga