SNS : Ogromna podrška građana

21. jun 12:30

Ogromna podrška građana kandidatima za savete mesnih zajednica, na izborima u nedelju, obavezuje me da se kao jedan od poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac, zahvalim svim Šapčanima. Zahvaljujem se građanima koji su i tokom letnjeg odmora, našli vremena da izađu na birališta, ali i kandidatima koji imaju energije da se prihvate rada u savetima, što nije ni malo lak zadatak. Na izbore u nedelju izašlo je 27, 83 posto Šapčana ili 25644 birača.
Izborni dan protekao je u mirnoj i demokratskoj atmosferi, bez povišenog tona, na šta svi učesnici u političkom životu treba da budu ponosni. Pokazalo se da je prošlo vreme navodnih referenduma, koje je ne tako davno organizovao bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović, sa svega stotinak građana. Prošlo je vreme kada je tamo gde je gubio vlast, taj isti Zelenović uvodio poverenike iz svoje stranke.
Šabačka Gradska uprava predvođena SNS-om, ukinula je javno glasanje za savete (dizanjem ruke), što je bila praksa iz 2000. godine. Setiće se Šapčani kako su se aktivisti DS-a Dušana Petrovića, organozovano kretali po selima i bez legitimisanja izglasavali te svoje fantomske savete mesnih zajednca. Napokon, došlo je vreme da počnemo ozbiljno da radimo one poslove koji su decenijama samo obećavani. To znaju Šapčani koji su izašli na birališta, ali znaju i kandidati koji će se vrlo skoro naći u prilici da pokažu šta znaju i koliko mogu. Srpska napredna stranka na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem može mnogo,
može sve, ali to nam ne daje za pravo da se pogordimo nad građanima. Naprotiv, svaki naš funkcioner dobro zna koliko rada je potrebno da bi Srbija išla putem napretka. A sa njom i Šabac.
dr Boban Birmančević, poverenik Gradskog odbora SNS Šabac
Podelite