Mačvanski upravni okrug: Paketići za srpsku decu u Vukovaru

26. januar 15:11

Mačvanski upravni okrug je u saradnji sa nadležnim organima Republike,organizovao himanitarnu akciju kojom je obezbeđeno 200 paketića za srpsku decu u Vukovaru.Pored paketića obezbeđena je i garderoba za decu uzrasta od 8 do 15.godina . Poklon paketići su juče stigli u Vukovar, gde ih preuzeo Nikola Ivanović,zamenik županke Požeško-slavonske županije. Deo ovih paketa podeliće se sutra na Svetosavskoj akademiji u Pakracu.Onoj deci kaja ne budu na ovim priredbama ili liturgijama paketiće ćemo odvesti po kućama ili ćemo ih posetiti na nastavi srpskog jezika i pisma ili veronauke ",rekao je prilikom preuzimanja paketića Nikola Ivanović.Komesarijat za izbeglice i migracije Vlade Republike Srbije je poslao pakete zimske odeće za decu iz finansijski najugroženijih porodica u Požeško-slavonskoj županiji.U akciju se uključilo i Zajedničko veće opština koje je za decu Zapadne Slavonije pripremilo školski pribor i sveske.

Podelite
 • Juče je u Bogatiću, u Avliji održivog razvoja, Caritas Šabac u prisustvu brojnih poslovnih partnera i prijatelja, obeležio 22 godine od osnivanja.
  21. maj
 • Dobrovoljni davaoci krvi u organizaciji šabačkog Crvenog krsta, svake srede održavaju tradicionalne akcije prikupljanja ove dragocene tečnosti u sali...
  18. maj
 • Povodom 12.maja Međunarodnog dana medicinskih sestara Vladan Krasavac,načelnik Mačvanskog upravnog okruga,uputio je čestitku u kojoj se kaže:
  12. maj
 • Hemofarm fondacija obeležava 29 godina rada donacijom jedne tone konzervirane hrane za korisnike narodnih kuhinja u Vršcu i Šapcu, gradovima u kojima se...
  5. maj