AK "SPRINT" uspešno započeo sezonu

26. januar 13:41

Ovog vikenda su u atletskoj dvorani u Beogradu počela prva takmičenja iz kalendara Srpskog atletskog saveza i to čak tri u dva dana. Sprinteri su uspeli da osvoje 5 medalja, od toga jednu šampionsku, tri srebrne i jednu bronzanu, i sve to na Državnim prvenstvima.
Prvi su na atletska borilišta izašli stariji pioniri, a boje i čast kluba branili su Stefan Lazić, Nikola Perić, Dragan Bohnec i Aleksandar Dvokić. Stefan Lazić je postao vicešampion Srbije u skoku uvis sa ličnim rekordom od 167 cm, dok je Dragan Bohnec došao do vicešampionske titule Srbije na 2000m hodanje sa ličnim od 11:29,35.
U nedelju je održano Prvenstvu Srbije za mlađe pionire, gde je AK Sprint iznedrio šampionsku titulu, a najbolji mlađepionirski hodač Srbije je postao Aleksandar Dvokić, koji je deonicu od 1000 metara prehodao sa ličnim rekordom od 6:00,74, dok je Ognjen Puljezević bio bronzani u istoj disciplini sa ličnim rekordom od 7:26,09.
Oba dana vikenda trajalo je Prvenstvo Srbije u juniorskim višebojima, na kome je najvredniji rezultat ovog vikenda napravio Veljko Rosić u sedmoboju sa 4 velika lična rekorda, a njegovi rezultatima već sada obećavaju normu za Evropsko mlađejunprvenstvo u Jerusalimu ove godine. Veljko je lične rekorde pravio usprintu na 60 metara (7.58 sekundi), skoku uvis (1.89 cm), 60 metara preko prepona od 99 cm (9.34 sekundi) i u juniorskom sedmoboju - 4279 poena.
"Takmičari i treneri AK Sprinta su još jednom pokazali da se u klubu koji ima desetogodišnju tradiciju radi kvalitetno i da klub ima sjajnu budućnost", izjavio je trener Ivan Đinić.


Podelite