POSLANIK SNS-a: "Većina misli isto što i ja ali ne sme da kaže"

5. decembar 2021. 18:52

Narodni poslanik i član glavnog odbora Srpske napredne stranke: "Protesti su opravdani, većina poslanika misli isto kao ja"


Poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Bratislav Jugović podelio je na Fejsbuku objavu Novaka Đokovića o Zakonu o eksproprijaciji i napisao "bravo".
Jugović kaže da ga jako iritira što većina poslanika misli isto što i on, ali da niko ne sme to javno da kaže.

Jugović poslednjih nedelja iznenađuje srpsku javnost izjavama koje su u suprotnosti sa stavovima većine funkcionera SNS. Prvo se javno protivio Zakonu o vodama, potom je podržao dvojicu inspektora iz slučaja „Jovanjica“, koji se nedeljama nalaze na meti tabloida, da bi posle toga izjavio i da je Rio Tinto loš i pozvao odbornike iz Loznice, „koji su postupali neodgovorno“, da podnesu ostavke.

„Jako me iritira što većina poslanika misli isto što i ja, a niko to ne sme javno da kaže. Ne postoji normalan čovek koji se zalaže za ugrožavanje životne sredine. Ćutanje u poslaničkoj grupi nanosi štetu i narodu i predsedniku Aleksandru Vučiću“, kaže Bratislav Jugović.

On dodaje da su protesti opravdani, ali je, kako kaže, „činjenica da ih Đilas i njegova klika zloupotrebljavaju“.

„Moja jedina zamerka protestima je blokada međunarodne saobraćajnice. Iako nisam glasao za Zakon o eksproprijaciji, ubeđen sam da ovaj zakon nema veze s Rio Tintom. Vlada Republike Srbije mora u roku od odmah da raskine sve sporazume sa kompanijom Rio Tinto“, poručuje poslanik SNS.

Na pitanje da li je spreman da u odbranu ove ideje ide toliko daleko da možda čak i napusti SNS, ako taj zakon prođe, Jugović odgovara da neće sve dok je Vučić lider stranke.

„Srpsku naprednu stranku neću napustiti sve dok je Aleksandar Vučić na čelu stranke. Držaću se ovog stava, verujem da je Vučiću interes naroda iznad interesa pojedinaca u SNS i partikularnih interesa koalicionih partnera“, zaključio je Jugović.
Podelite
 • Tim za škole odlučio je danas da od ponedeljka, 31. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će...
  28. jan
 • Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje juče je na području Mačvanskog okruga od 1.543 testiranih građana 671 bilo pozitivno na prisustvo Kovida-19. U...
  28. jan
 • Prošlo je dva meseca od jednog od incidenta na mostu u Šapcu. Protiv vinovnika napada na građane podnete su krivične prijave, iste čekaju u pripadnike...
  28. jan
 • Kada danas pogledamo sve što se dešavalo na šabačkom mostu pre dva meseca, sa gomilom snimaka, fotografija, dokaza svih vrsta, potpuno je neverovatno da...
  28. jan