Protesni skup SNS-a u Šapcu

29. novembar 2021. 22:19

Srpska napredna stranka (SNS) održala je danas ispred tužilaštva u Šapcu protestni skup sa koga je zatražena pravda za njihovog člana Dušana Prokića, koji je povređen tokom incidenta na Novom mostu u kojem je učestvovao.
Prokić je u subotu bio na bageru koji je pokušao da probije blokadu na mostu preko Save i povređen je nakon sukoba sa Draganom Milovanovićem koji je pokušao da zaustavi bager. Dragan Milovanović je istog dana priveden ali je Sud odlučio da nema razloga za dalje zadržavanje.
Učesnici današnjeg protesta SNS su zatražili i procesuiranje svih koji su učestvovali incidentu na mostu, a zatražena je i sloboda kretanja za sve građane, jer će, kako je upozoreno, naprednjaci uzeti pravdu u svoje ruke. Poslanik SNS u Skupštini Srbije Boban Birmančević rekao je da je Prokić sa svojim saborcem išao na obeležavanje 13. godišnjice partije u Beograd, kad je napadnut i da zato oni koji su to organizovali moraju odgovarati u skladu sa zakonom. Posle 20 godina oslobodili smo Šabac i nikad više nećemo nikom dozvoliti da blokira grad, upozorio je Birmančević, koji je izneo niz optužbi na račun bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, Dragana Đilasa i Dušana Petrović, a istovremeno je pohvalio lidera SNS Aleksandra Vučića, naglašavajući da se niko nikad u istoriji Srbije nije borio kao on.
Kako je istakao, za 13 godina postojanja SNS niko od njenih članova nije nikog napao, jer su sve „porodični ljudi koji misle na budućnost svoje dece“.
Tražimo da oni koji su se drznuli da napadnu ljude, ni krive ni dužne, koji su krenuli svojim putem, odgovaraju. Oni koji su organizatori moraju da odgovaraju u skladu sa zakonom, rekao je Birmančević.
Okupljenim pristalicama SNS-a obratili su se još i Aleksandar Peranović, Aleksandar Pajić i Darko Glišić.
Opozicioni lideri su otkazali ranije najavljen skup u Šapcu da bi izbegli rizik od incidenata, i pozvali su pristalice da se ne približavaju skupu naprednjaka.

Podelite