Protest protiv kriminalne vlasti

16. oktobar 15:01

Nekoliko stotina građana okupilo se na "Protestu protiv državnog kriminala" u Beogradu ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva. Okupljeni su nosili transparente „Za pravo na pravdu“, „Roditelji, gde ste? Ovo vam je oteralo decu iz zemlje“, „Vršac protiv kompletnog idiota“ i „Beograd protiv kompletnog idiota“.
Aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je da se tužiteljka Zagorka Dolovac "pravi slepa" dok ministri Siniša Mali i Novica Tončev "zgrću lovu na rajskim ostrvima". “Za to vreme, ona ‘nesrećna okolnost’, Ana Brnabić, baškari se u Jovankinoj vili, dok narod za 200 evra lemi kablove i jedva preživljava u Srbiji. To je država Aleksandra Vučića“, rekao je Jovanović. Na početku skupa, organizatori su na razglasu pustili audio snimke vesti o aferama aktuelne vlasti.
Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović istakao je da niko od najviših državnih funkcionera „nije odgovarao za kršenje zakona čak i kada je očigledno da su uhvaćeni na delu“.
„Pravna država praktično ne postoji, a to ugrožava života svih nas. Jasno se vidi da zakon za jedne radi, a za druge ne“, rekao je Veselinović.
Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je da je cilj protesta da se pokaže da je „moguće da politička mafija bude izvedena pred lice pravde“, kao i da ohrabre tužilaštvo da se sprovodi zakon.
„Treba da ohrabrimo poštene, savesne i odgovorne ljude iz institucija ohrabrimo da rade svoj posao. Verujem da je naša snaga u slobodnim gradjanima koji žive u Srbiji. Pravda i istina su na našoj strani, verujem da ćemo pobediti“, ocenio je Zelenović.

Podelite