Mijailović : SNS urušila ustavni poredak

13. oktobar 12:53

Aleksandar Mijailović, predsednik Pravnog odbora GO Zajedno za Srbiju Šabac, izjavio je da se SNS ne bori protiv korupcije, kao i da je urušila ustavni poredak Srbije, zbog čega mora biti zabranjena u skladu sa zakonom i pozvao građane na protest u subotu 16. oktobra.

Tvrdnje da se SNS ne bori protiv korupcije i dalje stoje na mestu, jer ništa nisu uradili u toj borbi. Zapravo ne samo što nisu uradili, osim što se deru kako se bore protiv korupcije, oni donose zakone ili pokušavaju da donesu one koji će koristiti isključivo njima, naveo je Mijailović.

- „Novi Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja treba da onemogući građanima pristup informacijama od javnog značaja. Novi Zakon o policiji treba da zameni ime i prezime policajca šifrom, tako da ne znamo ko nas je tukao, a ako kojim slučajem to objavimo u medijma da budemo novčano kažnjeni“, objašnjava Mijailović.

On je dodao da sve što rade, rade tako da se njihove aktivnosti sakriju, da se umanji transparentnost i da se omogući razvoj korupcije.

- „Svi zakoni koje su doneli, sve odluke koje su doneli idu u tom smeru“, izjavio je Mijailović.
Predsednik Pravnog odbora GO ZZS Šabac zaključio je da je u pitanju kriminalna vlast, koja se trudi na sve načine da svoj kriminal opravda ili sakrije.
„Srpska napredna stranka je uništila i urušila ustavni poredak Republike Srbije i zbog toga ja iskreno smatram da mora biti zabranjena u skladu da zakonom“, istakao je Mijailović.
Zbog toga, ali i mnogih drugih primera kriminalizacije čitavog sistema, Zajedno za Srbiju, zajedno sa prijateljima i partnerima iz Ne davimo Beograd i Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, u subotu 16. oktobra, od 12 časova, organizuje veliki protest „PROTIV KRIMINALNE VLASTI“, isrped Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu
Podelite