GG Opstanak : Stanje nedopustivo, neprihvatljivo i opasno

12. oktobar 13:43

Brojne afere potresaju nas godinama, a epiloga nema. Sve počinje i završava se u medijima. Zakonom propisane procedure i postupci se ne sprovode. Dok u Austriji zbog pokretanja istrage kancelar podnosi ostavku ili u Češkoj zbog Pandorinih papira premijer gubi izbore, kod nas su zakoni i Ustav samo mrtvo slovo na papiru.

Institucije su ukinute, podređene interesima jedne stranke, koja suspenduje zakone. Ovde se ljudi ubijaju na ulicama, narod ne leči, a afere samo ređaju(Krušik, Jovanjica, Gim, Aseko, elektronski dnevnici, rušenje objekata, Doljevac, bunga-banga žurke, lažni doktorati, lažni fakulteti, tetka iz Kanade, 24 stana u Bugarskoj...).

Predsednik krši Ustav, VKS suprotno praksi, kao i Venecijanskoj komisiji menja staru odluku i tom izmenom suspenduje staru odluku, a u velikoj meri i propis na koji se odnosi. Odlukama, stručnim mišljenjima ili nečinjenjem propisi se ne primenjuju. Nije zapamćeno u svetskoj praksi da se predsednik države u javnom nastupu pita zašto drže čoveka optuženog za vlasništvo najveće plantaže marihuane u Evropi u pritvoru. Nakon toga njega puštaju iz pritvora. Dok ministar unutrašnjih poslova kaže da će hapsiti za džoint, predsednik kaže da ni tona nije ništa strašno. Kako se predsednička ne dovodi u pitanje, član saveta visokog sudstva, onaj koji utiče na karijere sudija, advokat optuženog i vosoki funkcioner SNS, organizuje sada u funkciji i novinara emisiju sa optuženim kako bi ga prikazao u drugom svetlu.

Mi ne smemo da ćutimo, ne smemo da se pravimo da je sve u redu. Ovde pravosuđe sudske procese vodi samo nominalno, suštinski odluke se donose na drugom mestu. Moramo podići glas i boriti se protiv ovakvog stanja, kao i kozmetičkih promena zakona i Ustava. U ovakvim uslovima šta god da piše u zakonima ili Ustavu ne znači ništa, jer se slovo zakona ne poštuje.

Sve ovo je nedopustivo, neprihvatljivo i opasno za sve građane -kaže se u saoptšenju pravnog tima GG Opstanak.
Podelite