ZZS: Podrška advokatima

23. septembar 12:30

Pravni odbor stranke Zajedno za Srbiju Šabac, izdao je saopštenje u kome se navodi da u potpunosti podržavaju odluke Advokatskih komora Šapca i Zaječara, koje su stupile u obustavu rada, a povodom neustavnih i nezakonitih odluka Vrhovnog kasacionog suda.

Advokati su uvek bili na braniku odbrane pravnog sistema od napada kako izvršne i zakonodavne vlasti, tako danas vidimo i sudske. A ovim napadom su ugroženi kako građani republike Srbije, tako i celokupan pravni sistem naše zemlje.

Nedopustivo je u jednoj zemlji koja teritorijalno pripada Evropi, u 21. veku, da različite interesne grupe diktiraju stavove pravosuđa, a još je opasnije ako je to urađeno pod pritiskom izvršne vlasti, odnosno države i vladajuće partije, između kojih danas stoji znak jednakosti.

Nedavna odluka Vrhovnog kasacionog suda koja se tiče troškova obrade kredita je samo poslednji u nizu od udaraca na advokaturu i pravosuđe, ali nikako i jedini. No, ovakva nezakonita i neustavna odluka, ako ostane na snazi, imaće dalekosežne posledice po pravnu sigurnost. Ako ovakva odluka ostane na snazi, ni jedan građanin Srbije neće moći da se pouzda u poštovanje zakona.

Iz ovih razloga, Zajedno za Srbiju poziva sve građane da se pridruže advokatima, i da zajedno stanemo u front protiv samovolje države i vladajuće partije, koji rade isključivo u interesu krupnog kapitala, a na štetu svih svih nas ostalih.
Podelite