Šabačko pozorište na 57. Festivalu "Joakim Vujić"

6. jul 2021. 14:18

Nakon prošlogodišnje pobede na Festivalu profesionalnih pozorišta "Joakim Vujić", leskovačko pozorište će na nakon sedam godina opet biti domaćin. Na prvobitnom konkursu našlo se 25 predstava iz cele Srbije, a po rečima selektora Miroslava Radonjića, ostaje žal što će publika tokom jeseni u Leskovcu moći da vidi samo osam predstava.

Raduje što će deo Festivala Joakim Vujić biti i Šabačko pozorište. Biće to uz predstavu Trpele, Bobana Skerlića i Milene Depolo, u režiji Aleksandre Kovačević, koja je rađena u koprodukciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta.
Ostalih sedam predstava su: Sofokleova Antigona, reditelja Nenada Todorovića, Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar, zatim, "Ako dugo gledaš u ponor" pozorišna poema po motivima istoimenog romana Enesa Halilovića, autora i reditelja Zlatka Pakovića, Regionalnog pozorišta Novi Pazar i novopazarskog Kulturnog centra; Za sada je sve ok, autorski projekat Nataše Rajković, Snežane Trišić i glumaca predstave, po tekstu Nataše Rajković „Prozor“, Kruševačkog pozorišta, u režiji Snežane Trišić. Tu su i predstave: Bliži nebu, tekst i režija Željko Hubač, Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“, Zaječar, Gde smo ono stali, Marjan Todorović, režija Nenad Todorović, Narodno pozorište Niš; Sećanje vode, Šila Stivenson, reditelj Olja Đorđević, Narodno pozorište Leskovac i I to se zove ljubav, Mari Šizgal u režiji Ksenije Krnajski, Narodnog pozorišta Užice.
Podelite