NOVA.RS: Kupuju se glasovi u Ševaricama?

5. septembar 2020. 11:26

Na ponovljenim izborima u Šapcu, koji su jutros počeli na 27 izbornih mesta, već su zvanično zabeležene tri nepravilnost, a reporteri Nova.rs su prisustvovali sumnjivim radnjama u selu Ševarice kraj Šapca, gde se navodno dešava kupovina glasova.

Prizor koji su reporteri našeg portala zatekli na licu mesta bio je indikativan: grupa muškaraca, koji su za štab izabrali imanje i kuću udaljenu oko 100 metara od izbornog mesta, navodno su delili pakete i novac u zamenu za glasove.

Ova nepravilnost je i zvanično prijavljena lokalnoj izbornoj komisiji.

Kada su naši reporteri pokušali da razgovaraju sa muškarcima, oni su se najpre udaljili iz dvorišta i ušli u kuću, a potom su nas upozorili da je u pitanju privatni posed i da moramo da se udaljimo sa njega. Jedan od njih u ruci je držao papir koji je izgledao kao spisak “sigurnih glasova” koji je “štrikirao”, ali o njemu nije hteo da govori. Takođe, sklonio ga je dok smo sa njim razgovarali.

Inače, ispred pomenute kuće mogu se videti automobili zatamnjenih stakala. Među njima ima i onih sa beogradskim registarskim tablicama.

Prema rečima meštana ovog sela, ovo nikako nije prvi put da se slični prizori mogu videti u Ševaricama.

“Ovako je bilo i prošlog puta, na izborima 21. juna. Ista grupa ljudi, isto ponašanje. Video sam da dele pakete”, kaže jedan od meštana ovog sela, koji nije želeo da se predstavi.

Podsećamo, u Šapcu se danas održavaju ponovljeni lokalni zbori, koji će pokazati da li ovaj grad može da održi opozicinu vlast ili će biti još jedno od uporišta Srpske napredne stranke. Ekipa portala Nova.rs propratila je sam početak glasanja na biračkom mestu u Ekonomskoj školi “Stana Milanović” u Šapcu, biračko mesto broj 13, na kojem može da glasa 1.588 glasača.

U ovom trenutku, prema rečima gradonačelnika Nebojše Zelenovića, zabeležene su tri nepravilnosti na izbornim mestima u pomenutim Ševaricama, selima tabanović i Petkovica.
Podelite
 • Na danas održanoj sednici, Gradska izborna komisija donela je odluku da se ponovljeni izbori na pet biračkih mesta održe u subotu trećeg oktobra. Razlog...
  23. sep 2020.
 • Novinar Hanibal Kovaču, komentarišući odluku Upravnog suda da se lokalni izbori u Šapcu ponove na samo na 5 biračkih mesta, rekao je u izjavi za...
  23. sep 2020.
 • Kako prenose „Podrinske“ na sastanku Gradske izborne komisije u Šapcu doneta je Odluka da se usvoje svih 19 prigovora liste „Nebojša Zelenović –...
  16. sep 2020.
 • Upravni sud u Novom Sadu usvojio je svih 19 žalbi koje je podnela izborna lista „Šabac je naš“ gradonačelnika Nebojše Zelenovića i poništila...
  14. sep 2020.