Za rubriku "Nećete verovati!"

4. avgust 17:59

Ovakav postupak nadležnih u Novom Sadu povodom događaja obeležavanja sećanja na pogrom stanovnika iz Hrvatske tokom akcije "Oluja", može samo da se kategorizuje u rubriku "Nećete verovati!"
Naime, kako tvrde pojedini građani, radnici jednog od javnih gradskog preduzeća zaduženog za održavanje grada Novog Sada, danas su na uvelo drveće vezivali sveže isečene grane sa zelenim lišćem kako bi se stekao privid da je to drveće zalivano i zdravo.
U centru Novog Sada su u suve mladice danas ubacivane zelene grane nekoliko sati pre dolaska predsednika Aleksandra Vučića i drugih funkcionera na obeležavanje "Oluje".
Zelene grančice su u suve mladice ubacivane kod zgrade Srpskog narodnog pozorišta i to su radili radnici u zelenim odelima, za koje svedoci nisu sigurni kom preduzeću pripadaju. Portal 021 je pokušao da sazna da li je ova "akcija" plod rada nekog od gradskih preduzeća ali nisu uspeli da dobiju nikakvu informaciju o tome. Reporteri 021.rs na licu mesta nisu zatekli radnike koji stavljaju zelene grane u suva stabla, ali su zatekli ono što su građani ispričali - da su žute mladice sada "maskirane" u zeleno.
Naime, deo osušenih stabla je popunjen zelenim granama i lako su mogle da se sklone jer nisu sve bile uvezane, dok su pored ostalih stabala na zemlji stajale manje gomile zelenih grančica koje je tek trebalo da budu umetnute. Ovo se sve dešavalo samo nekoliko sati pre održavanja skupa na kom će se obeležiti godišnjica "Oluje", a na kom će pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića biti i drugi visoki zvaničnici. Zbog ovih dešavanja Trg slobode i okolina se uređuju i u tome učestvuju mnogobrojna javna i privatna preduzeća.
Podelite