JKP „Vodovod Šabac“ pokrenulo disciplinski postupak protiv svog vozača zbog alkoholisanosti i nemara

3. avgust 14:09

JKP „Vodovod Šabac“ pokrenulo je disciplinski postupak protiv svog vozača, zbog sumnje da je usled alkoholisanosti i nemara, izazivao saobraćajnu nesreću u ulici Vojvode Janka Stojićevića u Šapcu.

U nesreći u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i kamion JKP „Vodovod Šabac“, nije bilo teže povređenih, a načinjena je veća materijalna šteta na putničkom vozilu.

Policija je, prilikom uviđaja, utvrdila da je kamion JKP „Vodovod Šabac“ tehnički ispravan, da u nezgodi nije oštećen, i nakon okončanja zapisnika, vraćen je u saobraćaj.

Vozač kamiona je alkotestiran, i ustanovljeno je 0,45 promila alkohola u krvi, te je upućen u šabačku Opštu bolnicu kako bi se uzeo materijal za dodatne analize, na prisustvo i drugih opijata.

JKP „Vodovod Šabac“, oglasilo se saopštenjem za javnost, u kome navode da je „pored alkoholisanosti, uzrok nesreće i nemar vozača“.

„Najverovatnije, nakon korišćenja dizalice na kamionu, vozač nije propisno obezbedio opremu na vozilu za bezbedan povratak u saobraćaj. Usled toga, levi stabilizator se u toku vožnje u krivini „izvukao iz ležišta“ i izazvao udes sa vozilom koje se kretalo u suprotnom pravcu“, navode u saopštenju.

Ističu da je na mesto udesa izašlo i lice za bezbednost i zdravlje na radu JKP „Vodovod Šabac“ i načinilo zapisnik, i da je protiv vozača pokrenut disciplinski postupak.
Podelite