Najbolja predstava u celini: "Tartif", u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu

15. april 10:57

ODLUKA
Stručnog žirija festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu, 2019.
Nakon sedam dana ozbiljnih i raznovrsnih pozorišnih događaja, rukovodeći se kriterijumom kreativne minucioznosti u umetničkom radu, žiri u sastavu Karpo Godina (predsednik), Nikola Ristanovski i dr Petar Kaukov je jednoglasno doneo sledeće odluke:
Žiri dodeljuje sledeće nagrade:
-Nagrada za mladu glumicu Danici Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
-Nagrada za kreativna glumačka ostvarenja u tandemu Ljubomiru Bandoviću i Neli Mihailović za uloge Ilije i Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.
-Nagrada kompozitoru Vladimiru Pejkoviću za muziku predstave „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
-Nagrada za najbolju žensku ulogu Hani Selimović za ulogu Dorine u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
-Nagrada za najbolju mušku ulogu Saši Torlakoviću za ulogu Tartifa u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
-Nagrada za najbolju režiju Igoru Vuku Torbici za predstavu „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
-Nagrada za najbolju predstavu u celini predstavi „Tartif“ po motivima originalne Molijerove drame, autor i reditelj – Igor Vuk Torbica, scenografija – Andreja Rondović, kostimografija – Jelisaveta Tatić Čuturilo, kompozitor – Vladimir Pejaković, u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
Podelite